Ser man tillbaka i historiens gång så kan man finna att det allra första flygplanet skissades så tidigt som under 1400-talet. Av ingen mindre än just Leonardo Da Vinci. Dock så tog det ända till årtalet 1903 tills det allra första flygplanet med namnet Flyer 1 gjorde sin allra första flygning. De som låg bakom detta första flygplan i världen var bröderna Wrights. Innan dem så hade såklart flertalet andra ingenjörer gjort egna försök för att skapa flygplan men alla misslyckades.

Ser man till flygplanen man har idag under 2000-talet så kan man konstatera att de utan tvekan är mycket snabbare och väldigt mycket mer bekväma. Detta är båda två egenskaper som kan räknas som bekvämligheter och i dagens samhälle vill man att alla resor ska vara så bekväma som möjligt såklart. Därför strävar man ständigt för att göra det moderna flygen så bra och bekväma som möjligt. Dessutom så är säkerheten att flyga idag otroligt hög, extremt mycket högre än den var i starten av flygplanens “liv”. Med tiden så blir flygplanen i dagens samhälle allt mer säkrare samt bekvämare.

Våra kommersiella flygplan

Detta är ett område som moderniseringen florerar inom. Även om man inte kunnat tro att flygplanen kan bli snabbare eller mer funktionella så har utvecklarna alltid klarat av att överraska oss med ännu bättre resultat. Detta är något som under de senaste åren har förvånat många samt fascinerat dem. Den stora frågan är dock hur fortsättningen och framtiden för flygplanen kommer att se ut. Kan man klara av att fortsätta denna utveckling som vi haft i världen under den senaste tiden. Förutom att bekvämligheten och säkerheten samt snabbheten är mycket imponerande så är vi i dagens samhälle otroligt beroende av våra mobiler samt datorer etc. Detta har till och med vissa av dessa kommersiella flygplan hittat en lösning på genom att ha wifi uppkoppling ombord. På detta vis så kan resenärerna välja om de vill surfa eller till och med jobba under flygningen. Just nu för flygbolag är det dessutom mycket inne att uppdatera sina plan till nyare samt modernare flygplan. Detta gör de genom att köpa in dessa nyare och modernare plan för att även sedan ställa undan de äldre och uppdatera de som fortfarande är i mycket brukbart skick. Då går de igenom en helrenovering.

Såklart försöker alla moderna flygplan att anpassas efter resenärernas kritik och önskemål. En väldigt het fråga idag är såklart miljövänligare flygningar. Så vill flygbolag göra flygen ännu mer moderna så är detta något som de kan ta sig en funderare kring.

Ett exempel på flygbolag som flyger kommersiella flygplan är just det svenska SAS.

Flygvapen i landet

Moderna plan inom flygvapen är något som Sverige kan anse sig ha varit högt uppsatta inom utvecklandet av. Bland annat så har flygplan såsom JAS Gripen varit i toppen av utvecklingen av just stridsplan. Det planet samt andra är något som varit under utveckling fram tills dagens flyg från andra världskriget. Det var under 1920-talet som vårt svenska flygvapen upprättades och inte långt efter detta så exp

Written by
Hulda